Paisatges microscòpics


     Quantes vegades en la teva vida, que vius a corre-cuita, despresa, sense aturar-te ni mirar al teu voltant, t'has parat a mirar el que et circumda en el teu món quotidià? Les tasques diàries ocupen tot el nostre temps i atenció. Però mai ens parem a pensar si hi ha coses interessants en el nostre món quotidià que puguin sorprendre'ns i alterar la nostra imaginació.


      Sovint admirem les belles obres d'art que crea l'home, però oblidem els colors brillants i lluminosos que ens presenta la natura, la del nostre habitatge, la del despatx, la del mon que ens envolta, que s’arrossega sota els nostres peus, que creix a la gespa, que cau del cel o que viu en el nostre mateix organisme. Mirem al nostre voltant, amb fixesa, i comprovarem quants secrets sorprenents ens envolten. Proveeix-te d'una lupa o petit microscopi i adapta-li un macro i aconseguiràs fotografiar un món desconegut.

     Comencem pel principi, coneguem l'origen de la nostra vida en aquest món.




Òvul


Espermatozoides

      Fa anys tots érem joves, però. Què tan jove estàvem?



L'embrió humà al sis dies de vida

      A tots ens agrada imaginar-nos un cos bell, la bellesa exterior ens subjuga, però mai ens parem a pensar que l'autèntica meravella del cos es troba en la col · lecció d'òrgans i teixits connectius que tenim sota la pell. Contempleu com es veu el cor o el fetge sota un microscopi, segur que el trobes més interessant del que pensaves.

     Aquesta foto mostra uns òrgans, sense els quals no podríem sentir el sabor del menjar. Així doncs, contemplem les papil · les gustatives de la llengua.



Papil·les gustatives de la llengua 

      Recorda que els dentistes ens recomanen raspallar també la llengua. Voldran amb això que ens expressem amb propietat i bellament? Quant a la foto següent, pensi en la possibilitat de no desfer-se de tanta bellesa.


Bacteris en la llengua 

      Aquest jardí herbaci tan bonic és el que les dones es pinten cada matí, potser tractant de cridar l'atenció masculina. Si, si, moltes dones se senten orgulloses de les seves gruixudes i exuberants pestanyes, encara que les que contemplem baix, probablement encara no han estat pintades.



Pestanyes 

        L'home, en canvi, tracta dia a dia de conservar el preciós tresor que cobreix el seu cap, cepillándolo i mimant, però, així i tot, segur que necessita vitamines i minerals perquè el seu cabell estigui més sa.



Pèl humà

      I una altra vegada, més pèls. Aquí hi ha els pèls de l'oïda interna. No s'ha de confondre amb l'excés de vegetació en l'oïda! Encara que, no sé, potser, fins i tot es veu bonica en el microscopi!


Pèls en l'oïda interna

     La primera vegada que vaig veure la foto següent, vaig pensar que era una branca de pi fotografiada durant l'hivern, coberta de neu. I què pensaments li vénen a vostè quan vostè admira aquesta placa dental ampliada?



Placa dental

      Si no, mirin fins que detalli es pot veure una dent. És cert que es veu massa agradable estèticament.



Dent humà

      La pell suau i vellutada d'un jove la podem contemplar d'aquesta manera sota la lent del microscopi.


Imatge de la pell (tall transversal)

     I ara, fixem-nos en els éssers que solen volar per les quadres de les nostres cases o pel camp, o rondant les flors. Són els insectes que causen picades doloroses. No obstant això, els seus ulls i el seu cos són increïblement bonics.


Ulls del tàvec


Fibló d'abella


Cavallet del diable


Posada d'ous de papallona

                                               Ous de llagosta


Ull d'abella


Peu de mosca


Llarva de mosca blava


Mosca tsé-tsé

      Les següents imatges, encara que ens sorprenguin pel boniques que són, solen ser molt perjudicials per al cos humà.


Espores


Fongs



Fongs



Bacteri de la salmonel·la



Virus del Sida



Virus de l'Hepatitis B

     Però no deixis que les males notícies et amarguin la vida, continua caminant i trobaràs coses sorprens creades per la natura.


Floc de neu


Floc de neu


Gra de pol·len


Gra de pol·len

      A continuació veurem com es aquell temps que trobem a la sopa, la matèria amb la qual edulcoramos nostre cafè, o que està cobert nostre ordinador que ara estem utilitzant.



Sal i pebre


Sucre


Pols domèstica

      I, finalment, retre tribut als objectes més comuns i als estris de treball que veiem cada dia.



Cap de fòsfor


Agulla i fil de cotó



Velcro


Full d'afaitar



Corda de guitarra



Raspall de pols


Paper higiènic


Truges del raspall de dents


Fil dental (usat) 

      Espero que oblidis perquè fem servir aquests estris i gaudeixis del plaer estètic que produeixen les fotos. Ara continuarem amb la visió dels líquids més deliciosos que solem consumir.




Xampany



Cervesa



Bloody Mary

     Agraïment a la xarxa social russa Vsetke per la utilització de les seves fotografies.


Comentaris

Entrades populars