Teratología de Strathe Oliver


       Strathe Oliver és un fotògraf alemany, un virtuós del Photoshop que ens presenta el seu últim treball titulat Teratologia.

        Strathe Oliver (* 1969, Bad Ems, Alemanya) ha estat treballant durant diversos anys amb la fotografia i tractament d'imatges. Les arrels de la seva obra es poden trobar en els anys vuitanta, quan treballava amb els gràfics de l'ordinador Amiga. Les seves fotografies no van ser pintades o retocades, sinó que es van obtenir mitjançant el codi font del assemblador. Avui dia, el desenvolupament d'una imatge és menys complicat, però no per això necessita que li dediquin gran quantitat de treball. El fotògraf va afirmar que la seva última obra, "Part Three teratologia" es va desenvolupar al llarg d'un període de divuit mesos.


      El fotògraf es va inspirar en un dibuix que tenia un amic al seu apartament, en concret era el disseny d'un senzill ciclop.


      El petit quadre consistia en unes poques línies realitzades a mà alçada El diagrama mostra el dibuix que el fotògraf recorda de memòria.

    Va realitzar el treball a la sala d'estar del seu habitatge, que es va transformar en un petit estudi fotogràfic, i allà va fer fotos de la seva cara, incloent primers plànols de la boca, el nas i els ulls.


 

      Amb el Photoshop va reduir la imatge de la seva cara en tres parts elementals: un ull, el nas i la boca. Després va estar experimentant fins a aconseguir col·locar en un ordre harmònic els tres components de la imatge.



       Igual que el seu treball predecessor "Time Pilot", la minisèrie de la teratologia és una barreja de pintura digital, fotografia i composició. Time Pilot estava dedicat a l'escriptor de ciència ficció Stanislav Lem, del qual ja hem parlat en aquest bloc.

       Les imatges del treball batejat com "teratologia" mostra a la gent que ha mutat per enverinament dels aliments o per l'exposició a la radiació.








Comentaris

Entrades populars