Deià, la casa de Robert Graves      Unes quantes corbes més i arribem a Deià, on va viure Robert Graves, profund estudiós del sufisme i de la mitologia en general. Robert Graves en Els mites grecs va relatar magníficament l'atracció còsmica que exerceix la zona sobre l'esperit humà, lloc on va florir el sufisme i el lloc màgic per excel·lència, on es sintetitza el poder, és el cementiri situat a la part alta de la població.

 

Deià. Foto: Gonçal Vicens Bordes


Cementeri de Deià. Foto: Gonçal Vicens Bordes


Cementeri de Deià. Foto: Gonçal Vicens Bordes


Tomba de Robert Graves. Cementeri de Deià. Foto: Gonçal Vicens Bordes


Cementeri de Deià. Foto: Gonçal Vicens Bordes

            De Deià a Sóller trobem Llucalcari, el nom del qual evoca la vella divinitat, "sense nom" (diu Juan García Atienza, pàg 122 op. cit) per a continuació nomenar-lo "Lug". El poble està situat a uns 3 km de Deià en direcció Sóller, al vessant nord-oest de la Serra de Tramuntana. És conegut també amb el nom d’es Carrer.

     Respecte a l'etimologia del nom de Llucalcari podria tractar-se d'un terme compost: d'una banda, podria provenir del mossàrab arabitzat -lluc, derivat de lucus, i d'un plural de l'àrab qarya, que significa "lloc del pobletà".


Llucalcari. Fuente: Mallorca Treasure Blog

     Si observem l'estructura urbana veiem que el nucli es va formar prenent com a base les cases predials de can Simó i can Apoloni, les quals tenen una torre de defensa cadascuna, i es van col·locar juntes per la seva mútua protecció contra les invasions pirates.

El Poble Nou del Delta

    Les notícies més antigues de l'àrea on s'ubica el Poblenou del Delta fan referència a la recol·lecció de la sal i la pesca...