Sa potada de ses cavall d’Alarò

   També d'aquest poble és la llegenda de la potada del cavall del rei En Jaume. Durant la conquesta del castell, assentat sobre un turó envoltat de parets verticals i amb un únic camí d'accés, estret i costerut, va requerir de tota l'energia i del coratge del rei "En Jaume" que, amb el seu cavall, va lluitar feroçment i va arraconar als sarraïns a l'interior del castell. 

      L'enfrontament més intens es va produir en l'escalinata que es troba als peus de la muralla, i va ser tal l'empenta i la fúria del real cavall que va deixar l'empremta d'una de les seves petjades a la vora de l'entrada, visible encara avui. Aquell dia, la sang va córrer per tot el camí fins al punt en que l'herba es tenyeixo de vermell, i l'animal va ser tan poderós que es diu que la polseguera que va aixecar va pujar fins al cel i es va expandir, formant la "Cursa del Rei en Jaume ", coneguda també amb el nom de Via Làctia.

 
Sa potada de ses cavall. Foto: Fita a fita

    Enfront de la muntanya d'Alaró trobem el Puig d'Alcadena, formant una valleta on es reunien les bruixes per celebrar els seus aquelarres. Acudien muntades en escombres i saltaven d'un pic a l'altre unint els seus cims amb fins fils de seda que els servien de gronxador.




Vista del Puig d’Alcadena (izquierda) i el Puig d’Alaró. Foto: Panoramio

La granja de l’Hermitage d’Orient 


      En Orient a la seva vall templer, trobem la granja de l'Hermitage on fins fa poc es practicava l'alquímia. Allà hi ha la Farmàcia Romana de Palma, que expedia excel·lents licors estomacals, herboristeria, perfums i l'aigua miraculós de "S'Aigo d'en Ramon Llull" a preu d'or. Avui tot ha desaparegut. El seu antic propietari va ser Feliu de Cabrera.




Herbers tradicionals mallorquins. Foto: Gonçal Vicens Bordes

Comentaris

Entrades populars