La Dama Blanca de Son Caulelles

      En una pineda proper a la població s’apareix una Dama Blanca a les nits de lluna plena, quan bufa un fort vent. Es tracta d'un espectre de grans dimensions, en forma de dona, que va vestida amb una roba blanca a manera de túnica que mou el vent, així com els llargs cabells de l'aparició. És llavors quan la Dama Blanca aixeca una mena de llum que porta a les mans c i amb els seus ulls mira intentant localitzar a qui l'observa. 


Dama de la mort irlandesa. Foto: 20 minutos

     La Dama de la mort és un dels personatges de la mitologia irlandesa, coneguda com la Banshee, així se'ls diu a les fades irlandeses dones (Ban = Dona, Shee = Fada). Diuen els irlandesos que quan algú està a punt de morir la Banshee s'apareix a la llar durant la nit i en ocasions pot quedar plorant allà diversos dies, anunciant la mort d'un mortal. 

     Viu a les muntanyes i, si algú se la troba, ha de tapar-se els ulls, ja que la seva visió espectral anuncia la mort. Hi ha una altra variant de la Dama Blanca a Mallorca, ens anem a la zona de Capdepera on a la Dama li deien "Sa Mala Dona" a uns núvols molt gruixudes que diuen que surten de la zona de Ponent i anuncien tempesta. Deien o solen dir també, cap a l'horitzó es podia observar a un núvol grossa i lletja, que rebia el nom "Mal homo" Quan apareixien al mateix temps volia dir que hauria calamarsa o pedres.


Capdepera. Foto: Gonçal Vicens Bordes

Comentaris

Entrades populars