Albiraments d’ovnis pels voltants de la Valldemossa



     Molts pobles, com Sóller, han perdut l'aparença màgica per culpa del turisme, però, com ja hem vist, perviuen els albiraments d'ovnis entre el port i la veïna Sa Calobra, segons manifesten els seguidors del fenomen ovni.


Port de Sóller. Foto: Gonçal Vicens Bordes


Al Port de Sóller podem menjar els millors peixos frescos de la Mediterrània. Foto: Gonçal Vicens Bordes

     Els crèduls del fenomen dels ovnis consideren que la Serra de Tramuntana és el que ells denominen una "zona finestra", és a dir, una zona amb una alta concentració d'albiraments, de testimonis d'albiraments o de possibles testimonis d'albiraments.


Sa Calobra

      A la carretera de Sóller a Pollença trobem una base militar construïda a la part alta de la muntanya sagrada (Puig Major, 1445 m) i altres coses estranyes, com la desaparició del congost del Gorg Blau sota les aigües d'un pantà. Un lloc misteriós, on el viatger no deixarà d'experimentar una estranya sensació de recel, com si alguna cosa aguaités als voltants.


Base militar del Puig Major © Foto: Gabriel Lacomba


Columna al Gorg Blau. Foto: Gonçal Vicens Bordes

  
Imatges del pantà del Gorg Blau. Foto: Gonçal Vicens Bordes

      Els creients aseguren que existei una base submarina d'ovnis davant de cala Tuent,  al peu del Puig Major. Diuen  que uns pescadors dels anys setanta del segle passat van veure sortir uns objectes lluminosos de dins del mar, però ningú coneix a aquests pescadors ni es conserva cap documentació oficial. Els "experts" han situat la base submarina d'ovnis davant de la península de sa Foradada, a les costes de Deià.

     També asseguren que el ovni que va perseguir un avió de Manises (11 de novembre de 1979) va ser fotografiat per l'ufóleg mallorquí Pep Climent a prop de Fornalutx. Les fotos finalment van ser requisades pels militars del Puig Major. Algúns diuen que mai ho sabrem i, a més, investigacions més recents han aclarit el misteri i atribueixen els objectes lluminosos que va veure el comandant de l'avió a un efecte òptic produït per una inversió tèrmica i per les xemeneies de la refineria de Cartagena que es reflectien en el cel.




Embassament de Cúber © Foto: Gabriel Lacomba



     El primer "ufòleg" a assenyalar aquestes llums estranyes, es a dir, ovnis, va ser Antonio Ribera Jordà i les va descriure com "objectes estranys que sobrevolen el cel i en altres ocasions, que emergeixen des de les profunditats del mar".

      A Mallorca hi ha una àrea on acudeixen els buscadors d’ovnis per observar aquestes manifestacions, sent relativament abundants a la zona de Sóller, Port de Sóller i Sa Calobra, estenent-se l’àrea fins Deià, amb els municipis de Fornalutx, Beniaraix, embassaments del Gorg Blau i Cuber, Valldemossa, Banyalbufar, monestir de Lluc i el Puig Major, on hi ha una base militar EVA7 creada en el marc del primer Conveni d'Amistat, defensa i cooperació entre Espanya i els Estats Units, que compta amb el nou RADAR 3-d LLANÇA.


 

      No obstant això, les llegendes i els misteris que s'expliquen d'aquesta zona ja tenen certa antiguitat, com la majoria dels successos que explicaré en aquestes pàgines. Els fenòmens ovnis, la creença en successos paranormals, en fantasmes... etc, no és sinó l'antiga creença en àngels i dimonis, ara convertits en fantasmes o éssers extraterrestres.

      Les valls de Valldemossa, el veritable significat del nom és la "Vall de Mussa", han estat poblats de molt antic per ermitans. Allà es respira l'espiritualitat sufí que va influir en Llull i Turmeda, el qual es va convertir, posteriorment, a l'islamisme.




Anselm Turmeda, després Abd-Al·lah at-Tarjuman.

      Els campanars de Valldemossa són autèntics minarets que dominen el camp per cridar els fidels a l'oració. Els seus convents van ser ocupats per l'ordre de Sant Bru, que mai van saber comprendre els orígens islàmics del misticisme de Sant Joan de la Creu, Santa Teresa de Jesús o les floretes del Sant d’Assis.


Foto: Gonçal Vicens Bordes


Campanar de la cartoixa de Valldemossa. Foto: Gonçal Vicens Bordes

      La ascesi alquímica i la recerca del coneixement superior van ser transmesos pels santons sufís que passejaven per aquestes valls a Llull i Turmeda.


Plaça de Valldemossa. Foto: Gonçal Vicens Bordes

Comentaris

Entrades populars